Metsäkanalintujen metsästysajat 1.8.2020–31.7.2021

Julkaistu9.9.2020

HUOMIO! Metsäkanalintujen metsästysaikoja voit hakea nyt myös lajin, kunnan tai ajankohdan perusteella: klikkaa tästä hakuun.

 

Karttojen väritys kertoo metsästysajan kunnittain. Lihavoidulla tekstillä kirjoitetut alueet ovat maakuntia ja kaksoispisteen jälkeen luetellut ovat kyseisen maakunnan kuntia, joissa metsästysaika on voimassa.


PYY

10.9.–10.12.

Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Pirkanmaa, Pohjanmaa ja Satakunta.

10.9.10.11.

Etelä-Savo, Kanta-Häme, Keski-Suomi, Lappi, Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Savo, Päijät-Häme, Uusimaa ja Varsinais-Suomi.

10.9.–10.10.

Etelä-Karjala, Kainuu ja Kymenlaakso.


METSO

10.9.–10.12. ja 20.–31.1.

Pohjois-Pohjanmaa, Lappi: Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä.

10.9.–10.11.

Etelä-Karjala, Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Kainuu, Kanta-Häme, Keski-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Pirkanmaa, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Päijät-Häme ja Satakunta, sekä Lappi: Enontekiö, Inari, Kemi, Keminmaa, Muonio, Simo, Tervola, Tornio, Utsjoki ja Ylitornio

10.9.–10.10.

Pohjanmaa

10.9.–30.9.

Uusimaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä ja Pukkila.

ei metsästystä

Uusimaa: Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lohja, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti sekä Varsinais-Suomi.

Urosmetson talvimetsästys on sallittua sinisellä merkityllä alueella.


RIEKKO

10.9.31.3.

Lappi: Enontekiö, Utsjoki ja Inari

10.9.–10.10.

Lappi: Kittilä, Kemijärvi, Muonio, Pelkosenniemi, Posio, Ranua, Salla, Savukoski ja Sodankylä Pohjois-Pohjanmaa: Kuusamo, Pudasjärvi ja Taivalkoski

ei metsästystä

Muualla maassa

 

 


Kiiruna

10.9.31.3.

Lappi: Enontekiö, Inari ja Utsjoki

ei metsästystä

Muualla maassa


TEERI

10.9.–10.12. ja 20.–31.1.

Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu: Kajaani, Paltamo ja Puolanka, Lappi: Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski ja Sodankylä Pohjois-Savo: Kiuruvesi ja Vieremä.

10.9.–10.12.

Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Keski-Pohjanmaa, Päijät-Häme ja Satakunta, Kainuu: Suomussalmi, Pohjois-Savo: Iisalmi, Kaavi, Keitele, Kuopio, Leppävirta, Lapinlahti, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus ja Vesanto.

10.9.10.11.

Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Pirkanmaa, Pohjanmaa ja Pohjois-Karjala, Kainuu: Hyrynsalmi, Kuhmo, Ristijärvi ja Sotkamo, Lappi: Enontekiö, Inari, Kemi, Keminmaa, Muonio, Simo, Tervola, Tornio, Utsjoki ja Ylitornio Uusimaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä ja Pukkila.

10.9.–10.10.

Varsinais-Suomi sekä Uusimaa: Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lohja, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti.

Urosteeren talvimetsästys on sallittua sinisellä merkityllä alueella.


 

Metsästysajat löytyvät osoitteista metsastajalehti.fi ja riista.fi sekä Oma riista -maastosovelluksesta.

 

Karttakuvat sisältävät Maanmittauslaitoksen Kuntajako 1/2020 -aineistoa. Tarkasta maakunta- ja kuntarajat Maanmittauslaitoksen verkkosivuilla olevasta kartasta: maanmittauslaitos.fi -> Kartat -> Karttatuotteet -> Tilaston pohjakartat