Maten

Rulle av rådjurssida

Text Michael Björklund  Bild Linus Lindholm

Publicerad11.7.2025

Att lyckas få tag på en rådjurssida är inte lätt, eftersom skottet ofta trasar sönder köttet. Ifall du har turen på din sida och får tag på en hel rådjurssida så är det här en perfekt bjudrätt.

1 st rådjurssida 
3 dl hackad gul lök
6 vitlöksklyftor
smör till stekning
salt och peppar
½ vitlök
rosmarin
timjan
bindgarn

Hacka lök och vitlök och bryn i en stekpanna i en klick smör. Smaka av med salt och peppar.

Bred ut rådjurssidan och lägg på den stekta löken. Rulla ihop köttet, bind ihop det med bindgarn och fixera med dubbelvikt aluminiumfolie så att du får en smällkaramell.

Stick in en stektermometer i rullen och baka i ugnen i 120 grader tills köttets innertemperatur är 80 grader.

Ta ut rullen ur ugnen och låt den svalna något.

Svep in rullen med ännu mer aluminiumfolie, så att det bildas en stram rulle. Ställ rullen i kylskåpet tills den är kall.

Avlägsna folien och klipp bort bindgarnet.

Bryn den halva vitlöken och örter i en smörad stekpanna. Stek köttrullen.

Skär köttet i fina skivor och servera.

Rådjurssidan kan tillredas på förhand. Före servering värmer du den i 100 grader i cirka 20 minuter.

Mera om samma ämne