Hirvenmaksaa paneroituna
Julkaistu11.1.2024Vuonna 2024 Metsästäjä-lehden lukijoille herkut valmistaa Micke Björklund.
Kehotan kaikkia hirvenmetsästäjiä ottamaan talteen jokainen maksapala, jonka suinkin saatte haltuunne! Hirvenmaksa on hieno raaka-aine.
Neljä annosta
4 viipaletta hirvenmaksaa, à 160 g
maitoa
vehnäjauhoja
8 pientä kokonaista keitettyä punajuurta
1 dl hienonnettua keltasipulia
1 dl kapriksia
2 kpl suolakurkkuja
12 viipaletta savustettua kylkisilavaa
suolaa ja pippuria
voita
rucolaa koristeluun
Irrota maksasta kalvot. Leikkaa maksa siivuiksi ja laita viipaleet vuokaan. Kaada päälle maitoa niin, että maksa peittyy ja anna sen seistä jääkaapissa yön yli.
Kuivaa maksapalat seuraavana päivänä. Paneroi maksa kääntelemällä viipaleet vehnäjauhoissa. Paista maksa paistinpannulla voissa puolikypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista pekonisiivuja uunipellillä 170 asteessa 10 minuuttia. Hienonna sipulit. Laita kattilaan nokare voita ja lämmitä punajuuret, sipulit ja kapris.
Tarjoa maksa punajuurten, pekonin, kapriksen ja suolakurkkuviipaleiden kera. Koristele rucolalla.