Riistakiekot
Julkaistu9.11.2023Vuonna 2023 Metsästäjä-lehden lukijoille herkut valmistaa Micke Björklund.
Riista sopii loistavasti nyhtöpossun tapaan valmistettavaan ruokaan. Matalassa lämpötilassa valmistettuna lihasta tulee mureaa ja maukasta, jolloin myös edullisempien ruhonosien käyttäminen kannattaa. Revin kypsän lihan pienehköiksi paloiksi ennen kuin painelen säikeet tiiviiksi, pieniksi kiekoiksi.
4 annosta
1 kg vesilinnun rintaa tai muuta riistaa
1 nippu timjamia
1 keltasipuli
1 porkkana
2 laakerinlehteä
5 kokonaista mustapippuria
vettä
1 kuorittu valkosipuli
200 g tuorejuustoa
suolaa ja pippuria
Laita kattilaan liha, timjami, sipuli, porkkana, valkosipuli, laakerinlehdet, noin 1 1⁄2 teelusikallista suolaa ja mustapippurit. Peitä ne vedellä ja kypsennä liedellä miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa.
Nosta liha kattilasta ja revi se haarukalla pieniksi paloiksi. Säilytä paistoliemi. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon tuorejuusto, jotta lihasuikaleet tarttuvat toisiinsa.
Muotoile lihasta kiekkoja. Jos haluat paksuja kiekkoja, käytä halutessasi apuna pyöreää muottia.