Inbetalningskortet för jaktvårdsavgiften som bilaga i tidningen Jägaren

Referensnumret är särskilt viktigt när du betalar jaktvårdsavgiften. Dina egna uppgifter kontrollerar du enkelt i Oma riista.

Bild Hannu Huttu och Mari Lyly
Publicerad14.7.2022

Inbetalningskortet för jaktvårdsavgiften för jaktåret 2022-2023 finner du som bilaga i tidningen Jägaren som postas den 15 juli. Inbetalningskortet skickas till dem som inte har gjort avtal om e-faktura eller direktbetalning.

Om jaktvårdsavgiften är obetald kan du se efter i tjänsten Oma riista hur länge din jägarexamen gäller. En examen är i kraft i fem år efter den senaste inbetalda jaktvårdsavgiften.

Referensnumret måste vara rätt

Referensnumret på inbetalningskortet är personligt och gäller enbart för dig. En inbetalning utan referensnummer blir inte bokförd i jägarregistret och noteras därmed inte heller som betald i tjänsten Oma riista.

Oma riista hjälper dig

Från och med 15.7 kan du ladda ner inbetalningskortet för nästa jaktår i webbtjänsten Oma riista, i vyn för egna uppgifter. Observera att inbetalningskortet inte kan laddas ner i mobilen!

När du har betalat jaktvårdsavgiften för jaktåret 2022-2023 visas det betalda elektroniska jaktkortet inom en vecka i tjänsten, i vyn för egna uppgifter. Det elektroniska jaktkortet är lika giltigt som papperskortet, bland annat vid kontakter med myndigheter.

Ta i bruk tjänsten Oma riista

För att skapa ett Oma riista-lösenord går du in på oma.riista.fi eller inloggningssidan i mobilappen.

Anvisningarna för hur du använder tjänsten Oma riista finner du här: https://riista.fi/sv/viltforvaltningen/elektroniska-tjanster/ofta-stallda-fragor/.

Om du inte har registrerat dig som Oma riista-användare ska du kontakta jägarregistrets kundtjänst. Den betjänar dig i samtliga jaktkortsärenden.

 

Jägarregistrets kundtjänst

Öppen vardagar juli-oktober kl 8-17.

Telefon 029 431 2002.

E-post metsastajarekisteri@riista.fi.