Hyljewrapit
Julkaistu17.1.2025Wrapit ovat herkullisia, täyttäviä ja niitä on helppo ottaa retkievääksi. Jos et pidä erikoiselta maistuvasta hylkeenlihasta, wrapeissa käytettävä hunajaglaseeraus on ovela tapa päästä suolaveden mausta.
HUNAJAINEN GLAZE
1 dl hunajaa
1 rkl chilikastiketta
2 rkl tummaa siirappia
1 rkl keitettyä kahvia
1 rkl kuutioitua tuoretta chiliä
4 tippaa tabascoa
suolaa
4 tortillaleipää
400 g hunajaglaseerattua hylkeenlihaa
8 tomaattisiivua
1 dl hienonnettua punasipulia
1 dl crème fraichea
1 dl Kastelholman juustoa lastuina
2 roomansalaatinlehteä
mikrosalaattia
1 dl kuutioitua kurkkua
Leikkaa hylkeenliha paloiksi. Laita lihanpalat kattilaan, peitä vedellä ja anna kiehahtaa. Vaihda vesi kattilaan. Lisää sinne sipuli, valkosipuli, porkkanat, laakerinlehdet, timjami, rosmariini, mustapippuri ja suola. Anna kiehua noin kolme tuntia, kunnes liha on erittäin pehmeää. Palat saavat melkein murentua.
Nosta liha kattilasta, anna sen jäähtyä ja hajota sitten lihanpalat pienempiin osiin.
Hunajainen glaze
Kuutioi chili. Sekoita hunaja, chilikastike, siirappi ja kahvi. Lisää joukkoon chilikuutiot, tabascotipat ja suola. Kiehauta seos ja anna sen jäähtyä.
Sivele kastike lihan päälle. Laita kullekin tortillaleivälle puolikas salaatinlehti ja kaksi tomaattisiivua. Lisää päälle hienonnettu punasipuli, kurkkukuutiot, nokare crème fraichea, juustolastut ja mikrosalaatti. Viimeistele hunajaglaseeratulla lihalla.
Kääri wrapit. Syö ja nauti!
* Trikinellariskin vuoksi hylkeenliha on tarkastettava tai kypsennettävä kunnolla.