Ruoka

Hirvirullat

Teksti Michael Björklund  Kuva Linus Lindholm

Julkaistu17.1.2025

Jos haluat tehdä vaikutuksen, tarjoa itse tehtyjä liharullia. Ja jos haluat tehdä oikein suuren vaikutuksen, täytä rullat voissa paistetuilla kantarelleilla ja pitkään kypsytetyllä Kastelholman juustolla.

10 viipaletta hirven ulkofileetä, à 130 g
1 l ryöpättyjä kantarelleja (tai muita sieniä)
6 valkosipulinkynttä
5 dl hienonnettua keltasipulia
4 dl raastettua Kastelholman juustoa tai Västerbotten-juustoa
½ dl dijonsinappia
lihalientä
suolaa ja pippuria

artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenartikkeli jatkuu

KERMAKASTIKE

3 dl kermaa

2 rkl Maizenaa

mustaviinimarjahyytelöä

Hienonna sipulit ja valkosipulit. Raasta juusto. 

Ruskista sienet pienessä määrässä voita. Kun sienet ovat kullanruskeita, lisää sipulit, valkosipulit, suola ja pippuri. Ota paistinpannu liedeltä ja anna sieniseoksen jäähtyä hieman. Lisää juusto.

Nuiji lihaviipaleet ja laita ne leikkuulaudalle. Mausta lihat suolalla ja pippurilla, levitä jokaiselle siivulle hieman dijonsinappia ja jaa niille täyte tasaisesti. Taita reunoja sisäänpäin ja kääri lihaviipaleet rulliksi. Asettele rullat uunivuokaan tiiviisti, liitoskohta alaspäin. Kaada päälle hieman lihalientä sekä vesi, maustepippurit, laakerinlehdet ja timjami. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja kypsennä uunissa 170 asteessa 1 ½ tuntia.

Nosta vuoka uunista. Valmista kermakastike siivilöimällä lihaliemi ja kaatamalla se kattilaan. Keitä kokoon, kunnes nesteen määrä on vähentynyt puoleen. Kaada joukkoon kerma. Valmista suurus mittaamalla kulhoon Maizena ja vatkaamalla tilkka vettä joukkoon. Lisää suurus kastikkeeseen. Sekoita kastike tehosekoittimessa ja mausta suolalla ja pippurilla.

Halutessasi voit lisätä hiukan mustaviinimarjahyytelöä. Tarjoa kermaiset liharullat suolakurkun, hyytelön ja puolukoiden kanssa.

Lisää samasta aiheesta