Ruoka

Siankylkeen käärittyä kyyhkynrintaa

Teksti Michael Björklund  Kuva Linus Lindholm

Julkaistu5.7.2024

Neljä annosta

 

1 dl hienonnettua keltasipulia

6 kyyhkynrintaa

6 viipaletta savustettua siankylkeä

3 dl kantarelleja

suolaa ja pippuria

 

Kuori ja hienonna sipulit. Mausta kyyhkynrinnat suolalla ja pippurilla. Kääri viipale savustettua siankylkeä kunkin kyyhkynrinnan ympärille.

Paista kyyhkyjä paistinpannulla, kunnes niissä on kaunis väri. Kyyhkynlihaa ei tarvitse paistaa täysin kypsäksi, vaan se voi mieluusti jäädä vähän punertavaksi sisältä, jottei se pääse kuivumaan.

Ruskista kantarellit kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää mukaan hienonnettu sipuli.

Tarjoa paistetut kyyhkynrinnat yhdessä kantarellien, pippurikastikkeen ja hasselback-perunoiden kanssa.

 


 

Pippurikastike

 

½ keltasipuli

½  omena

½ rkl viherpippuria

½ rkl mustapippuria

voita

2 ½ dl lihalientä

2 ½ dl kermaa

½ dl crème fraichea

25 g voita

suolaa ja pippuria

 

Kuori sipuli ja omena ja leikkaa ne paloiksi. Kuullota viherpippurit ja mustapippurit voissa. Lisää sipuli ja omena. Kaada mukaan lihaliemi ja keitä, kunnes nesteen määrä on puolittunut.

Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua noin 30 minuuttia. Jos haluat kastikkeen koostumuksesta paksun, suurusta se Maizenalla.

Sekoita kastike ja siivilöi se. Lisää crème fraiche ja voi. Mausta suolalla ja lisää tarpeen mukaan pippuria. Tarjoile kastike mieluusti vaahdotettuna.

 


 

Hasselback-perunat

 

600 g perunoita

hieman ruokaöljyä

1 dl kermajuustoraastetta

suola

pippuri

 

Kuori perunat, viipaloi ohuita viipaleita leikkaamatta läpi ja aseta ne öljyttyyn vuokaan.

Suolaa ja pippuroi perunat ja ripottele päälle juustoraastetta.

Paista hasselback-perunat uunissa 175 asteessa, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet kauniin värin.

Lisää samasta aiheesta