Siankylkeen käärittyä kyyhkynrintaa
Julkaistu5.7.2024Neljä annosta
1 dl hienonnettua keltasipulia
6 kyyhkynrintaa
6 viipaletta savustettua siankylkeä
3 dl kantarelleja
suolaa ja pippuria
Kuori ja hienonna sipulit. Mausta kyyhkynrinnat suolalla ja pippurilla. Kääri viipale savustettua siankylkeä kunkin kyyhkynrinnan ympärille.
Paista kyyhkyjä paistinpannulla, kunnes niissä on kaunis väri. Kyyhkynlihaa ei tarvitse paistaa täysin kypsäksi, vaan se voi mieluusti jäädä vähän punertavaksi sisältä, jottei se pääse kuivumaan.
Ruskista kantarellit kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää mukaan hienonnettu sipuli.
Tarjoa paistetut kyyhkynrinnat yhdessä kantarellien, pippurikastikkeen ja hasselback-perunoiden kanssa.
Pippurikastike
½ keltasipuli
½ omena
½ rkl viherpippuria
½ rkl mustapippuria
voita
2 ½ dl lihalientä
2 ½ dl kermaa
½ dl crème fraichea
25 g voita
suolaa ja pippuria
Kuori sipuli ja omena ja leikkaa ne paloiksi. Kuullota viherpippurit ja mustapippurit voissa. Lisää sipuli ja omena. Kaada mukaan lihaliemi ja keitä, kunnes nesteen määrä on puolittunut.
Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua noin 30 minuuttia. Jos haluat kastikkeen koostumuksesta paksun, suurusta se Maizenalla.
Sekoita kastike ja siivilöi se. Lisää crème fraiche ja voi. Mausta suolalla ja lisää tarpeen mukaan pippuria. Tarjoile kastike mieluusti vaahdotettuna.
Hasselback-perunat
600 g perunoita
hieman ruokaöljyä
1 dl kermajuustoraastetta
suola
pippuri
Kuori perunat, viipaloi ohuita viipaleita leikkaamatta läpi ja aseta ne öljyttyyn vuokaan.
Suolaa ja pippuroi perunat ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista hasselback-perunat uunissa 175 asteessa, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet kauniin värin.