Riistahampurilaiset
Riistahampurilaiset ovat herkullinen ja täyttävä ruoka, joka ehdottomasti voittaa kaupan valmishampurilaiset.
Kesäisin paistamme pihvit ulkona muurinpohjapannulla, jolloin maku on hieman erilainen. Lämpimällä säällä hampurilaiset maistuvat myös terassilla, ja syksyllä niitä voi tehdä evääksi metsästyspäiville. Nuotiolla paistettu hampurilainen maistuu jokaiselle metsästäjälle.
Omat lempitäytteeni ovat hyvin yksinkertaiset. Tykkään laittaa hampurilaisen väliin juustoa, salaattia, tomaattia ja ketsuppia. Parasta hampurilaisissa on niiden muunneltavuus, joten kyllästymisen riski on olematon. Aikaa tietenkin kuluu, mutta lopputulos miellyttää varmasti.
Sämpylät (10 isoa sämpylää)
- 5 dl maitoa
- 1 pussi kuivahiivaa
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl lesettä
- 3 dl vehnäjauhoja
Kohota 20–30 min
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon ainekset. Kohota vesihauteessa 20–30 min. Lisää loput ainekset ja sekoita. Paista 225 asteessa 10 minuuttia.
Jauhelihapihvit
- 100 g /pihvi hirven jauhelihaa
- suolaa, pippuria, mausteita oman maun mukaan
Muotoile jauhelihasta palloja. Litistä pihvit. Kun pinta on ruskistunut, mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Kokoa hampurilainen haluamallasi tavalla.