Metsäkauriin, valkohäntäpeuran tai kuusipeuran potkaa
Julkaistu5.9.2023Vuonna 2023 Metsästäjä-lehden lukijoille herkut valmistaa Micke Björklund.
Hirvieläimet käyttävät jalkojaan jatkuvasti. Siksi potkien sitkeiden lihasten kypsentämiseen on suhtauduttava rakkaudella. Se on kuitenkin vaivan arvoista, sillä lihasta tulee mureaa, hienoa ja maukasta.
8 luullista etu- tai takapotkaa
porkkanoita
palsternakkaa
keltasipulia
timjamia
rosmariinia
valkosipulia
voita
lihan keitinlientä
suolaa ja pippuria
Hiero lihan pintaan suola ja pippuri, ja ruskista lihanpalat paistinpannulla. Siirrä lihat kattilaan, peitä vedellä ja anna porista tunnin ajan. Säästä hieman keitinvettä ja käytä sitä liemenä.
Kuori porkkanat sekä palsternakka, ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja leikkaa sipulit lohkoiksi. Levitä porkkanat, palsternakat ja sipulit syvään uunivuokaan. Lisää niiden päälle voinokareita ja rosmariininoksia.
Nosta keitetty liha kasvisten päälle ja kaada päälle hieman keitinlientä. Kypsennä 170-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Valele lihan päälle paiston aikana lisää lihalientä joitakin kertoja.