Nuorten toimitus

Kaikki irti saaliskuvasta

Metsästystilanteet ja saadut saaliit voivat olla niin hienoja, että ne halutaan ikuistaa valokuvaan.

teksti ja kuva Johan Salminen

Julkaistu19.11.2020

Saadusta saaliista voi olla hauska ottaa kuva, jotta sen voi esimerkiksi jakaa jahtikavereille. Saaliskuvaa ottaessa on hyvä miettiä saaliin asettelua. Pienriistalle voi esimerkiksi tehdä havuista siistin alustan, joka tekee saaliista arvostetun näköisen. Kunnioitus saaliseläintä kohtaan saa ja kuuluu näkyä kuvissa.

Saaliskuvassa voi olla esillä ase, jolla riistaeläin ammuttiin. Tällöin kannattaa miettiä aseen asettelua, ettei esimerkiksi aseen piippu osoita huolimattomasti minne sattuu. Kuvilla ja niiden sisällöllä on suuri merkitys siihen, miltä metsästysharrastus näyttää ulospäin.

Pienellä panostuksella iso vaikutus

Jonkinlainen tarina saaliista ja metsästystilanteesta tekee kuvasta mielenkiintoisemman, jos sen haluaa jakaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Pelkät kuvat riistaeläimistä ovat itselle hieno muisto, mutta muita katsojia kiinnostaa myös metsästystilanteesta kertominen. Porukkajahdeissa voi napata kuvan koko porukasta saaliseläimen kera. Tällöin tulee muistaa kysyä suostumus kuvan jakamiseen.

Yleinen saaliseläimen ja sen ympäristön siisteys tekee kuvasta mukavan katsojalle ja tuo kuvassa esiin kunnioituksen saaliseläintä kohtaan. Kuvan ei kuitenkaan tarvitse olla liian siisti, jottei katsojalta unohdu tosiasia saaliseläimen kohtalosta. Tarkoituksena ei siis ole tehdä saaliista kauneuskilpailun kansikuvaa, vaan näyttää asiallisella tavalla mitä metsä tällä kertaa antoi. Laadukkaan saaliskuvan voi nykyään ottaa helposti puhelimella ja muutamalla perusasian huomioon ottamisella siitä saa hienon sekä kunnioittavan näköisen.

Lisää samasta aiheesta