Burgundinpata hirvenlihasta
Julkaistu2.5.2025Ihana ranskalainen pata ei koskaan ole väärä valinta! Ja kun voi käyttää lihaa omien metsiemme eläimistä, se tuntuu vieläkin paremmalta. Tässä reseptissä hirvi yhdistyy ranskalaiseen maaseutuun, mikä saa maistajansa tuntemaan lämpöä sekä kehossaan että sielussaan.
600 g hirven paistilihaa
1 porkkana
2 keltasipulia
6 valkosipulinkynttä
3 rkl tomaattisosetta
2 nippua timjamia
5 dl punaviiniä
1,5 litra lihalientä
3 porkkanaa
10 pientä, kokonaista herkkusientä
200 g savustettua kylkisilavaa
20 hillosipulia
suolaa ja pippuria
Leikkaa liha karkeiksi kuutioiksi ja paista ne kullanruskeiksi öljyssä. Kuori ja viipaloi porkkana. Hienonna seuraavaksi sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota porkkana, sipuli ja valkosipuli kattilassa lihan kanssa. Lisää tomaattisose ja timjami. Anna kastikkeen porista vähän aikaa.
Kaada pataan punaviini ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes nesteen määrä on puolittunut.
Lisää lihaliemi ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes liha on pehmeää ja kastike maistuu herkulliselta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Siivilöi kastike. Laita liha sivuun ja suurusta kastike tarvittaessa.
Kuori ja viipaloi loput porkkanat. Leikkaa kylkisilava pieniksi kuutioiksi.
Ruskista porkkanat, herkkusienet ja kylkisilava kattilassa.
Kaada kastike vihannesten päälle ja keitä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Lisää lopuksi hirvenliha ja hillosipulit.
Vinkki: Tarjoa padan kanssa kermaisia perunoita sekä nokare crème fraichea tai tomaattiaiolia.