Aktiivinen metsästäjä – ympäri vuoden

Nuorten toimitus
Lauri Liuko
Julkaistu4.5.2021

Mikään harrastus ei ole pelkästään kirsikoiden kakun päältä poimimista, ei myöskään metsästys. Aivan kuten jalkapallossa on sekä omasta juoksukunnosta että pelivälineistä huolehdittava ympäri vuoden, on myös metsästyksessä harrastuksen kannalta olennaisia asioita ylläpidettävä jatkuvasti.

Metsästysharrastusta voi jatkaa varsinaisen metsästyskauden ulkopuolella. Kevät ja alkukesä ovat loistavaa aikaa suorittaa tärkeitä riistanhoidollisia toimenpiteitä. Ruokintapaikkojen tarkistaminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta rikkinäinen ruokintakatos tai hiirien jyrsimä kyttäyskoppi eivät tule yllätyksenä, kun niitä jälleen tarvitaan tositoimissa. Riistapellot on kylvettävä viimeistään kesä-heinäkuussa, jotta ne ehtivät houkuttelemaan eläimiä ruokailemaan syksyn tullen, ja nuolukivien ylläpidosta tulee huolehtia ympäri vuoden. Monet ruokintapaikat, kuten kyyhky- ja sorsaruokinnat otetaan aktiiviseen käyttöön viikkoja ennen elokuun jahdinaloitusta.

Kaikki edellä mainitut asiat ovat vain esimerkkejä siitä, mitä aktiivinen metsästäjä voi tehdä harrastuksensa eteen odottaessaan kuumeisesti seuraavan jahtikauden alkua. Metsästäjällä ei ole syytä eikä tarvetta levätä koko kevättä laakereillaan, vaan hän voi itse omalla toiminnallaan edistää harrastuksensa sujuvuutta ja monipuolisuutta, hoitaa riistakantoja sekä erityisesti tehdä hyvää yhdessä muiden metsästäjien kanssa. On kaikkien etu, että harrastusta pidetään yllä monipuolisesti ja samalla luonto huomioiden.

Laaja ja monimuotoinen metsästysharrastus vaatii aikaa ja panostusta, jotta hyvät tulokset saaliin sekä erityisesti hienojen metsästyskokemusten suhteen saavutetaan. Ole siis omien mahdollisuuksiesi mukaan aktiivinen metsästäjä ympäri vuoden!