Turvallisuusvinkkejä talvilinnustukseen

Latvalinnustus kruunaa monen metsästäjän talven. Myös talvilinnustuksessa turvallisuus on tärkeintä.

Kuva Hannu Huttu
Julkaistu7.1.2022

Moni metsästäjä on suuntaamassa 10.1.2022 osassa maata alkavaan ja kuun loppuun kestävään urosteeren ja -metson talvimetsästykseen. On hyvä kerrata ennen metsälle lähtöä turvallisuusnäkökulmia, jotta metsästys sujuu turvallisesti. Alla muutamia huomiotavia asioita.

Tutustu lisää metsästyksen turvallisuuteen Riistainfo.fi  tai jos olet lähdössä ensimmäistä kertaa, lue 8 vinkkiä latvalintujahtiin (Metsästäjä-lehti).

  • Suojaa aseesi piipun pää, ettei sinne pääse lunta. Piipussa ei saa olla mitään sinne kuulumatonta, kun ase laukaistaan.
  • Kuljeta kivääriä lataamattomana hiihtäessäsi. Lataa vasta, kun havaitset lintuja näköpiirissä ja alat hiipimään ampumaetäisyydelle.
  • Varmista kohde ja tausta katselukiikareilla ennen laukausta. Muista, että kiväärillä ammuttaessa luodin kantomatka on useita kilometrejä ja kohteen kokonaan läpäisevä luoti tai kohteeseen osumattomat haulit voivat aiheuttaa vaaratilanteita.
  • Pidä metsällä aina mukana ensiapupakkausta kaiken varalta ja palauta mieliin perusensiaputaidot. Esimerkiksi nilkan nyrjähdettyä on helpompi jatkaa matkaa, kun se on sidottu kunnolla.