Tietoisku opastaa toiminnan riistakolarin sattuessa

Riistaonnettomuus voi tapahtua itsestä riippumattomista syistä. Yhtäkkiä eläin vain seisoo auton edessä, eikä törmäystä voi välttää. On kuitenkin tärkeää toimia oikein onnettomuuden jälkeen. Tietoisku tiivistää, miten onnettomuuden sattuessa tulee toimia.

Julkaistu9.11.2021

Riistaonnettomuuden sattuessa on tärkeä toimia oikein, ajoitpa kolarin itse tai olet kolaripaikalla ensimmäisenä. Riistaonnettomuuden sattuessa -tietoisku kertoo 30 sekunnissa, kuinka autoilijan tulee toimia, jos ajaa kolarin ison eläimen kanssa.

Toiminta riistaonnettomuuspaikalla:

  1. Varoita muuta liikennettä
  2. Huolehdi loukkaantuneista
  3. Hälytä poliisi paikalle soittamalla hätänumeroon 112
  4. Anna riittävä paikkakuvaus
  5. Merkitse onnettomuuspaikka

Kolarista ilmoittaminen ja kolaripaikan merkitseminen on tärkeää, jotta SRVA-toimijat voivat tarkistaa kolarissa mahdollisesti loukkaantuneen eläimen kunnon.

Lue lisää www.srva.fi

Suurriistavirka-apu (SRVA) on riistanhoitoyhdistysten ylläpitämä organisaatio, joka välittää poliisille metsästäjien virka-apua suurriistakonflikteissa. Tavallisimpia SRVA-tehtäviä ovat kolareissa loukkaantuneiden hirvieläinten, suurpetojen ja villisikojen jäljestäminen.

Toiminta perustuu poliisin ja riistanhoitoyhdistysten välisiin sopimuksiin sekä riistahallintolakiin. Hälytysjärjestelmä käynnistyy poliisin antamalla virka-apupyynnöllä.

SRVA-toiminnassa mukana olevat metsästäjät, koiranohjaajat ja metsästysseurat toimivat vapaaehtoispohjalta.