Päivitä Oma riista -sovellus – Lyijyhaulikielto ja saaliin kirjaaminen toiselle

Jotta metsästäjien on mahdollisimman helppo tarkistaa lyijyhaulikieltoalueet, on niistä tehty karttataso Oma riistaan. Toisena uutuutena on paljon toivottu mahdollisuus kirjata mobiilisovelluksessa saaliita myös toiselle metsästäjälle.

Julkaistu4.8.2023

Kartta keväällä voimaan tulleista EU-lyijyhaulikieltoalueista löytyy Oma riistassa samasta paikasta kuin muutkin kartat. Sen pääsee valitsemaan klikkaamalla karttanäkymässä ruudun oikean yläkulman rattaan kuvaa.

Lyijyhaulikieltoalueet Oma riistan kartalla
Kieltoalue sisältää kosteikon lisäksi 100 metrin suojavyöhykkeen, jolla lyijyhaulipatruunoiden käyttäminen on kielletty.

Voit lukea lisää lyijyhaulirajoituskartasta TUKES:n sivuilta (tukes.fi)

Saaliin kirjaaminen toiselle

Mobiilisovelluksissa voi nyt kirjata saaliita myös toiselle metsästäjälle. Siihen tarvitaan vain hänen metsästäjänumeronsa, joka löytyy Oma riistan ”Omat tiedot” kohdasta sekä metsästyskortista. Saaliin kirjaaminen seuralle onnistuu seuran Oma riista asiakasnumerolla.

Asiakasnumero näkyy seuran tiedoissa webissä ”Yleinen”-sivulla ja mobiilissa ”Omat tiedot” ja ”Seurajäsenyydet”-kohdasta.

Uudistus helpottaa seuran vieraiden tai kausikorttilaisten saaliiden kohdistamista seuralle ja mahdollistaa esimerkiksi seuran omien saaliskiintiöiden seurannan.  Lisäksi toiselle kirjattuja saaliita voi tarkastella kartalta tai riistalokista.

Kaverille tai seuralle kirjauksen saa esiin asetuksista tai suoraan saalista kirjatessa oikean yläkulman asetuksesta.

 

Jos ominaisuudet eivät vielä näy, päivitä maastosovellus: Android versioon 2.6.5 ja iOS versioon 2.6.3.

Versiotilanteen voit tarkistaa maastosovelluksessa valitsemalla ”Asetukset”.