Oma riista on myös lupahakukone

Julkaistu14.3.2021

Kaikkia lupatyyppejä voi nyt hakea Oma riistan kautta

Lähes 190 000 henkilöä on jo ottanut Oma riista -palvelun käyttöönsä. Puhelimessa mukana kulkeva metsästyskortti, ampumakoetodistus sekä saalis- ja havaintokirjaustoiminnot ovat suosittuja, samoin verkkopalvelun alueiden määrittely ja jakaminen koiratutkiin sekä mobiilisovellukseen.

Pyyntilupia hakeneille Oma riistan lupahaku on tullut tutuksi neljän viime vuoden aikana sähköisten hirvieläinlupien kautta. Nyt sen kautta on haettavissa kaikki riistakeskuksen käsittelemät lupatyypit.

Hirvieläinten jälkeen sähköisesti haettavaksi tulivat rauhoittamattomien lintujen ja suurpetojen poikkeusluvat. Viimeisimpinä luetteloon lisättiin hakemusmäärältään vähälukuisempia lupatyyppejä, kuten lupa aseen kuljettamiseen moottoriajoneuvolla maastossa ja koirien koulutusluvat kesäajalle.

Käyttö ei vaadi metsästyskorttia

Oma riistan kautta voi hakea lupia, vaikkei omista metsästyskorttia. Ohjeita Oma riistan käyttöönottoon ja lupien hakemiseen löytyy riistainfo.fi-sivulta.

Lupahaku on rakennettu siten, että pyydetyt kohdat täyttämällä ja tarvittavat liitteet lisäämällä hakemus on valmis lähetettäväksi. Hakemuksen huolellinen täyttäminen varmistaa nopean käsittelyn. Hakemuksen voi tallentaa luonnoksena ja jatkaa tekemistä myöhemmin. ­­

Vuonna 2020 Oma riistassa haettiin 2 389 hirvieläinten pyyntilupaa, 258 suur­petojen ja 284 rauhoittamattomien lintujen poikkeus­lupaa.