Yhdistetyn maajoukkueen Perttu Reponen, Eero Hirvonen, Ilkka Herola, Arttu Mäkiaho, Wille Karhumaa ja Leevi Mutru toivottavat kaikille metsästäjille hyviä lintusyksyjä!

Metsästävä maajoukkue

Yhdistetyn maajoukkueen mediapäivän puitteiksi oli valittu sipoolainen ampumarata.

Julkaistu20.1.2020

Haastatteluiden ja kameroille poseeraamisen ohessa päivään kuului compak sportingia asiantuntijoiden opastuksella. Idea tähän oli lähtöisin Hiihtoliitosta, mutta urheilijat kertoivat olleensa heti mukana. Metsästys kun on lähes kaikille tärkeä harrastus. Maajoukkueen kuudesta jäsenestä vain yhdellä ei ole vielä metsästyskorttia.

Huippu-urheilijan elämä on tunnetusti urheilun täyttämää. -Metsästys on minulle aktiivista lepoa, Leevi Mutru valaisee. -Se antaa mahdollisuuden irtautua urheiluarjesta. Liikkuminen luonnossa, eräelämä, yhdessäolo ja vuorovaikutus koiran kanssa palauttavat ja rauhoittavat mieltä.

Tiivis harjoittelu- ja kilpailukausi täyttää yhdistetyn urheilijan syksyn ja talven. Leevi Mutru kertookin, ettei metsästysreissujen järjestäminen ole helppoa ja ennättävänsä pohjanpystykorvan kanssa kanalintujahtiin vain kerran kaudessa. -Maajoukkueessa on pari urheilijaa, jotka koettavat järjestellä lyhyitä linnustusreissuja esimerkiksi leiritysten yhteyteen aina tilanteen salliessa. Tulevaisuudessa, sitten kun on aikaa, metsästän enemmän, Mutru pohtii.

Huippu-urheilun arki sävytti myös Mutrun metsästäjäuran alkua. -Suoritin metsästäjätutkinnon kolme vuotta sitten leiritysten ja harjoittelun ohessa. Tutkintopäivänä, juuri kun olin lähdössä tutkintotilaisuuteen, saapuivat antidoping-virkailijat. Heidän toimintatapansa on sellainen, etteivät he saa päästää testattavaa näkyvistään, joten he joutuivat lähtemään mukaani ja odottelemaan, että sain metsästyskortin suoritettua.