Havainnot tarkentavat tietoa peurakannasta

Metsästäjien kirjaamien havaintojen käyttäminen hirvien kanta-arvion tarkentamisessa on tuttua jo usean vuosikymmenen ajalta – nyt se tulee myös osaksi valkohäntäpeurakannan arviointia.

Kuva Eerojuhani Laine
Julkaistu27.8.2020

Valkohäntäpeurakannan arviointi ottaa uuden askeleen syyskuussa 2020 käynnistyvän peurapilotin myötä. Pilottiin osallistuvien riistanhoitoyhdistyksien metsästäjät kirjaavat peurajahdin yhteydessä näkemänsä peurat Oma riistaan.

Havaintojen keräämisen tavoitteena on saada tarkempaa tietoa peurakannan sukupuoli- ja ikäjakaumasta Suomen eri osista. Havaintotieto palautuu raporttien muodossa metsästäjien käyttöön riistanhoitoyhdistystasolta koko Suomen tasolle. Näin helpotetaan metsästysverotuksen suunnittelua riistanhoitoyhdistyksissä ja riistakeskusalueilla.

Pilotin aikana Oma riistaa kehitetään palautteen pohjalta, jotta kaikki toimii ennen valtakunnallista käyttöönottoa. Kiitos pilottiin osallistuville Merikarvian, Pornaisten, Leppävirta-Varkauden, Lempäälän, Marttilan seudun, Laihian ja Jokiläänin riistanhoitoyhdistyksille!