Maten

Rådjurslägg med glaze

Text Michael Björklund  bild Linus Lindholm

Publicerad8.9.2025

Pensla på en söt vitlöksglaze och jag lovar att de möra rådjursläggen höjs ytterligare ett snäpp. Det här är en gourmetmiddag av stora mått.

8 st rådjurslägg (fram- eller baklägg med ben)

Söt vitlöksglaze:

2 tsk dijonsenap

2 msk soja

2 msk teriyakisås

4 msk chilisås

2 msk sirap

1 dl olja

2 msk finhackad vitlök

Koka rådjursläggen i rikligt med vatten i omkring en timme.

Gör glazen genom att blanda ihop alla ingredienser och mixa dem tills glazen är slät.

När rådsjursköttet har kokat klart tar du upp läggen ur vattnet. Pensla på glazen.

Baka det glaserade köttet i ugnen i 180 grader i cirka 20 minuter. Ungefär var femte minut öser du på mer av glazen.

Vad brukar du laga av hjortköttet? Berätta i kommentarsfältet om dina favoritvardagsvilträtter!

Subscribe
Notify of
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Metsästäjälehti
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.