Rådjurslägg med glaze
Publicerad8.9.2025Pensla på en söt vitlöksglaze och jag lovar att de möra rådjursläggen höjs ytterligare ett snäpp. Det här är en gourmetmiddag av stora mått.
8 st rådjurslägg (fram- eller baklägg med ben)
Söt vitlöksglaze:
2 tsk dijonsenap
2 msk soja
2 msk teriyakisås
4 msk chilisås
2 msk sirap
1 dl olja
2 msk finhackad vitlök
Koka rådjursläggen i rikligt med vatten i omkring en timme.
Gör glazen genom att blanda ihop alla ingredienser och mixa dem tills glazen är slät.
När rådsjursköttet har kokat klart tar du upp läggen ur vattnet. Pensla på glazen.
Baka det glaserade köttet i ugnen i 180 grader i cirka 20 minuter. Ungefär var femte minut öser du på mer av glazen.
Vad brukar du laga av hjortköttet? Berätta i kommentarsfältet om dina favoritvardagsvilträtter!