Vildsvinsribs
Publicerad5.9.2023Under 2023 är det Micke Björklund som lagar delikatesser för tidningen Jägarens läsare.
De kokta revbensspjällen smaksätts med lök och morot. Smaken förstärks ytterligare med hjälp av vitlöksglazen som penslas på innan köttet bakas i ugnen.
1 sida av vildsvin (2–3 kg)
1 morot
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Söt vitlöksglaze
2 tsk dijonsenap
4 msk teriyakisås
4 msk chilisås
2 msk sirap
2 msk honung
2 msk finhackad vitlök
Skala och klyfta lök och vitlök. Lägg kött, morot, lök, vitlök, salt och peppar i en kastrull. Låt koka tills köttet är mjukt.
Laga vitlöksglazen genom att du lägger alla ingredienser i en skål och mixar ihop dem till en glaze.
Lägg det kokta köttet i en ugnsform och pensla det med vitlöksglazen.
Häll en gnutta vatten i ugnsformen och baka i 160 grader i 20 minuter. Ös gärna lite vätska över ribsen.