Vilda köttbullar
Publicerad7.11.20254 portioner
Att göra köttbullar på viltfärs är ett smidigt sätt att vänja barn vid viltsmak. Eftersom viltfärs är ett magert kött lönar det sig att blanda fläskfärs i smeten för att undvika att köttbullarna blir torra.
300 g viltfärs
300 g fläskfärs
1 gul lök
½ dl ströbröd
2 msk senap
1 ägg
2 dl mineralvatten
smör till stekning
2 dl buljong
3 dl grädde
salt och peppar
persilja
Skala och hacka löken. Blanda lök, ströbröd, senap och ägg. Häll i mineralvatten och rör slutligen ner köttfärsen. Rör om försiktigt, köttfärsen riskerar att bli trådig ifall den mixas för mycket. Salta och peppra.
Rulla köttbullarna.
Stek köttbullarna i smör. Häll på buljong och grädde. Låt allt småputtra tills köttbullarna är klara.
Garnera med hackad persilja.
Servera köttbullarna med kokt potatis och pressgurka.