Maten

Vilda köttbullar

Text Michael Björklund  Bild Linus Lindholm

Publicerad7.11.2025

4 portioner

Att göra köttbullar på viltfärs är ett smidigt sätt att vänja barn vid viltsmak. Eftersom viltfärs är ett magert kött lönar det sig att blanda fläskfärs i smeten för att undvika att köttbullarna blir torra. 

300 g viltfärs

300 g fläskfärs

1 gul lök

½ dl ströbröd

2 msk senap

1 ägg

2 dl mineralvatten

smör till stekning

2 dl buljong

3 dl grädde

salt och peppar

persilja

Skala och hacka löken. Blanda lök, ströbröd, senap och ägg. Häll i mineralvatten och rör slutligen ner köttfärsen. Rör om försiktigt, köttfärsen riskerar att bli trådig ifall den mixas för mycket. Salta och peppra.

Rulla köttbullarna.

Stek köttbullarna i smör. Häll på buljong och grädde. Låt allt småputtra tills köttbullarna är klara. 

Garnera med hackad persilja.

Servera köttbullarna med kokt potatis och pressgurka.

Metsästäjälehti
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.