Riistatartarpihvi
Julkaistu11.1.2024Vuonna 2024 Metsästäjä-lehden lukijoille herkut valmistaa Micke Björklund.
Maailman herkullisin tartarpihvi syntyy maukkaasta riistasta. Tarjoilen tartarpihvin tällä kertaa munankeltuaisen, hienonnetun sipulin, kapriksen ja sinappinokareen kera. Muita klassisia lisukkeita ovat raastettu piparjuuri ja säilötyt punajuuret.
Neljä annosta
400 g lihaa (mieluusti riistapaistia)
mustapippuria ja suolaa
4 munankeltuaista
1 keltasipuli
4 rkl kapriksia
4 rkl sinappia
Puhdista liha huolellisesti ja irrota kaikki jänteet. Jauha liha lihamyllyssä kolmesti, jotta jauhelihasta tulee mahdollisimman hienojakoista. Liha on jauhettava samana päivänä, jolloin tartarpihvit syödään.
Mausta liha suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Jaa liha neljäksi annokseksi ja laita kunkin annoksen päälle munankeltuainen. Tarjoa tartarpihvien kanssa hienonnettua sipulia, kapriksia ja sinappia.