Ensimmäisen viikonlopun sonnikaato aloitti Juulia Kivimäen hyvän hirvijahtisyksyn.
Nuorten toimitus

Onnistunut hirvisyksy

Kauhajokelaisella Juulia Kivimäellä oli tämän syksyn hirvijahdeissa melkoinen tuuri. Kolmatta vuotta hirvimetsällä isänsä kanssa käyvä 18-vuotias nuori pääsi heti jahdin aloitusviikonloppuna tositoimiin, kun passiin hakkuuaukolle asteli kuusipiikkinen sonni.

Teksti Lauri Liuko  Kuva Juulia Kivimäen kotialbumi

Julkaistu10.1.2022

Onnistuneen kaadon jälkeen ei kulunut kauaa, kun hirvilehmä asteli ampuma-etäisyydelle vasa perässään. Vasa nurin, ja yhteensä kaksi hirveä saaliiksi heti ensimmäisenä jahtiviikonloppuna.

Kun toinen jahtiviikonloppu koitti, oli Kivimäki jälleen ampumavalmiudessa. Uutta tilannetta ei tarvinnut liioin odotella, kun jälleen vasa lähestyi ampumahollille. Näin kauden kolmas kaato oli tosiasia.

– Matkat olivat kohtuullisia ja hirvet tulivat melko lähelle, Kivimäki kertaa tilanteita. Hän toteaa, että varmuutta omasta ampumisesta sekä kokemusta jahdin juonesta on jo karttunut niin, että ampuminen metsästystilanteissa tuntui luontevalta ja varmalta.

Kauden kolmas peräkkäinen jahtiviikonloppu oli Juulia Kivimäelle kaikkein onnekkain. Ensin passiin jolkotti emä kahden vasan kanssa, joista Kivimäki pääsi pudottamaan molemmat vasat kaatojen sijaitessa hyvin lähellä toisiaan. Yhteensä viiden onnistuneen kaadon jälkeen hyvänkin tuurin voisi jo hiljalleen luulla ehtyvän, mutta kolmannen jahtiviikonlopun kruunasi vielä yksi vasasaalis.

Tuuria ja tarkkaa ammuntaa

Kuusi hirveä syksyyn, kolmena peräkkäisenä viikonloppuna. Yhdistelmä, jossa on mukana hyvää tuuria, oikeita passipaikkoja sekä tarkkaa ammuntaa.

Valtaosa Kivimäen omalta hirviporukaltaan saamista kommenteista on ollut positiivisia, ja muutenkin suhtautuminen nuoriin metsästäjiin tuntuu seurueella olevan kunnossa.

– Nuorille, vähemmän hirviä ampuneille annetaan usein parempia passipaikkoja, Kivimäki kertoo, mutta lisää perään, että joutui jahdin loppupuolella vahtimaan koiria autosta käsin ammuttuaan jo kolmasosan jahtiporukkansa hirvistä.

Aiempina vuosina yhden hirven kaataneelle Juulia Kivimäelle tämä syksy hirvijahdissa toi lisää arvokasta kokemusta, tervettä itsevarmuutta sekä hienoja muistoja. Juuri näistä asioista on monipuolinen hirvenmetsästys parhaimmillaan tehty.