Tapahtui erästellessä

Kotkan supikoira

Jukka Hernejärvellä on Pyhtään Myllykylässä useita riistakameroita, joihin tallentuu aika ajoin mielenkiintoisia tapahtumia.

Teksti Jukka Hernejärvi

Julkaistu1.5.2022

Viime syksynä, 23.9.2021, oli yksi kameroista ruokintapaikalla, jossa on käynyt peuroja ja villisikoja. Ruokintapaikalla oli viljaa sekä omenoita ja senhän tietää, mitä eläimiä se myös houkuttaa eli supikoiria.

Supikoirat alkoivat muodostua jo riesaksi, mutta luonnollakin on keinoja ongelman vähentämiseen.

Ruokintapaikalle oli iltaseitsemän maissa tullut nuori supikoira, joka ei malttanut odottaa pimeää. Lähistöllä silloin tällöin pyörinyt kotka oli supikoiran epäonneksi taas maisemissa. Kotka iski siihen kyntensä ja taistelu päättyi ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan. Kotka tiukkasi muutaman kerran otettaan ja kynnet tekivät tehtävänsä. Kotkan iltapala oli valmis.

Mitä kotkalta jäi syömättä, niin reilun kahden tunnin päästä kamera tallensi toisen supikoiran, joka vei suuremmat palat. Lisäksi aamuyöllä kävi kettu putsaamassa loput rippeet pois. Niinpä seuraavana päivänä, kun kotka kävi paikalla uudestaan, ei sille ollut mitään syötävää jäljellä.

Onneksi riistakamera oli asetettu ottamaan kuva sekä video. Näin tuli tallennettua, kuinka ravintoketju toimii eikä mitään jätetä hukkaan. Toivottavasti kotkan seuraavakin ateria oli supikoira.

Katso video!