Glaseeratut metsäkauriinpotkat
Julkaistu8.9.2025Mureat kauriinpotkat muuttuvat vielä hiukan maukkaammiksi, kun niiden pintaan sivelee makeaa, valkosipulista glaseerauskastiketta. Tästä saa suuren luokan herkkupäivällisen.
8 metsäkauriin potkaa (luista etu- tai takapotkaa)
Makea valkosipuli-glaseerauskastike:
2 tl dijonsinappia
2 rkl soijakastiketta
2 rkl teriyakikastiketta
4 rkl chilikastiketta
2 rkl siirappia
1 dl öljyä
2 rkl hienonnettua valkosipulia
Keitä kauriinpotkia runsaassa vedessä noin tunnin ajan. Säädä uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Valmista glaseerauskastike mittaamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräyttämällä ne tasaiseksi kastikkeeksi.
Kun metsäkauriinliha on kypsää, nosta potkat vedestä. Sivele glaseerauskastike lihanpalojen pintaan.
Kypsennä lihaa uunissa noin 20 minuutin ajan. Valele lihaa noin viiden minuutin välein glaseerauskastikkeella.
Mitä yleensä valmistat peuranlihasta? Kerro kommenteissa mieluisimmat arkiruokasi riistasta!