Riistakeskus otti digiloikan etäkoulutuksissa

Epidemiatilanne on ohjannut metsästäjille tarjottavien koulutusten järjestämistä etänä. Koulutusten tallenteita voi katsoa nyt myös Riistainfossa.

Julkaistu4.9.2020

Vielä vuosi sitten etäkoulutuksia vasta kokeiltiin riistahallinnossa, mutta nyt ne ovat arkipäivää. Riistakeskus on hankkinut etäkoulutusten järjestämistä varten käyttöönsä etäkoulutustyökalun, jotta koulutuksia voidaan järjestää jopa 500 henkilölle kerrallaan, entistä varmemmin toimivalla alustalla.

Uutta työkalua on jo testattu muutamassa koulutustilaisuudessa. Niin koulutusten järjestäjien kuin monen osallistujankin kokemukset ovat olleet myönteisiä. Osa osallistujista on kertonut voivansa keskittyä etäkoulutuksissa paremmin itse asiaan. Osallistuminen on myös koettu helpoksi, kun matkustamisen sijaan on voinut osallistua vaikka kotisohvalta. Kehittämiskohde etäkoulutuksissa on luennoijan ja yleisön välisen sujuvan vuoropuhelun onnistuminen.

Koulutustallenteet myöhemmin katsottavaksi

Etäkoulutuksia on mahdollista tallentaa huomattavasti helpommin kuin perinteisiä luentoja, ja tallenteen voi katsoa myöhemmin itselle sopivana ajankohtana. Etäkoulutusten tallenteet löytyvät Riistainfosta tästä osoitteesta. Tallenteisiin voidaan edelleen jakaa suoria linkkejä myös Oma riista -viestillä tai sähköpostilla. Jokaisesta koulutuksesta ei ole saatavilla tallennetta, mutta tärkeimmistä aiheista on jatkossa vähintään yksi tallenne nähtävillä.

Syys-lokakuun aikana järjestetään etäkoulutuksia ainakin metsästyksenjohtajille ja kaikille hirvenmetsästäjille. Tulevat koulutukset löytyvät tapahtumahausta. Julkisiin hallintotehtäviin vaadittavia koulutuksia, kuten ampumakokeen vastaanottajien koulutuksia on myös järjestetty etänä. Etäkoulutus tulee säilymään koulutuksen tarjoamisen vaihtoehtona perinteisen luennoinnin rinnalla. Koronan voikin sanoa vauhdittaneen digiloikan ottamista.

Etäkoulutuksiin osallistuminen ei vaadi erityistä tietoteknistä osaamista, joten rohkaisemme kaikkia koulutuksista kiinnostuneita kokeilemaan niitä. Tästä linkistä voi katsoa ohjeet etäkoulutukseen ilmoittautumisesta ja siihen osallistumisesta.