Petoyhdyshenkilöiden verkkokurssi sopii myös konkareille

Riistainfosta löytyvä petoyhdyshenkilöiden peruskurssi kokoaa tuhdin paketin suurpetotietoa yhteen paikkaan.

Kuva Riikka Hurri

Julkaistu9.1.2023

Petoyhdyshenkilöiden koulutusta uudistettiin alkuvuodesta 2022 siirtämällä peruskurssi verkkoon. Vapaasti selattava verkkokurssi on saatavilla Riistainfossa suomeksi ja ruotsiksi.

Verkkokurssi yhtenäistää petoyhdyshenkilöiden tietopohjaa. Materiaalissa korostetaan petoyhdyshenkilöiden merkitystä suurpetoja koskevan riistatiedon kokoajina ja annetaan käytännönläheisiä ohjeita tehtävän hoitamiseen.

Uusilta petoyhdyshenkilöiltä vaaditaan jatkossa kurssin suorittaminen joko verkossa tai osallistumalla riistakeskuksen järjestämään koulutukseen. Verkkokurssin suorittaminen edellyttää jokaisen kurssiosion tenttien läpäisyä hyväksytysti Riistainfossa. Kurssin suorittaminen onnistuu näppärästi Oma riista -tunnuksilla.

Myös petoyhdyshenkilön tehtävässä jo toimivia kannustetaan tutustumaan verkkokurssiin ja päivittämään osaamistaan.

Kurssimateriaalissa perehdytään suurpetojen tunnistamiseen ja havaintojen kirjaamiseen, havaintoaineiston käyttöön, kanta-arvion muodostamiseen sekä suurpetojen kannanhoitoon ja verotussuunnitteluun.

Koulutuksen uudistaminen on tehty Suomen riistakeskuksen ja Luonnonvarakeskuksen yhteistyönä osana EU:n rahoittamaa SusiLIFE-hanketta.

Ilmoita petohavainto

Suurpetohavainto voi olla näköhavainto ilveksestä, sudesta, ahmasta tai karhusta, tai havainto sen jäljistä, jätöksistä, haaskoista tai raatelujäljistä. Ilmoita havaintosi yksityiskohdat ja tarkka sijainti paikalliselle petoyhdyshenkilölle heti, kun mahdollista. Yhteystiedot löydät riista.fi-sivun yhteystietohausta.

Oma riistaan merkitty havainto ei korvaa petoyhdyshenkilölle tehtyä ilmoitusta. Oma riistan havaintopäiväkirja on henkilökohtainen, eivätkä havainnot sieltä välity automaattisesti petoyhdyshenkilöille.

Lisää samasta aiheesta

Sorkkia ja sarvia -podcast

Suurpetojen jäljillä

13.12.2023
Pennusta pyytökoiraksi – OSA 6

Noutokoulussa

30.6.2023