Passipaikat ja muut pisteet Oma riistan kartalle

Metsästäjien pitkään toivomat paikkapisteet on nyt toteutettu Oma riista -palveluun.

Julkaistu29.11.2021

Pisteiden avulla saadaan merkittyä metsästysalueen kartalle kaikki halutut asiat: passipaikat, nuolukivet, pienpetoloukut, kyttäyspaikat, riistapellot, ruokintapaikat…

Kun pisteet ovat käytössä, jopa aluetta tuntematon metsästäjä löytää helposti passipaikalleen. Oma riista -mobiilisovelluksen kartalla kun näkyvät sekä oma sijainti että passipaikka.

Paikkapisteominaisuus on erittäin tärkeä myös metsästyksenjohtajille, joiden on aiempaa helpompaa suunnitella ja ohjata metsästystä.

Oma riista-mobiilisovelluksessa pisteet saa näkyviin yläreunan valikosta. Pisteitä on mahdollista myös suodattaa eli valita näyttävät pisteet. Kuvassa on valittu näkyviin passipaikat.

Seuran yhteyshenkilö ylläpitää

Jotta seuran metsästysalueen kartta ei täyty pisteistä, paikkapisteiden ylläpito-oikeus on varattu seuran yhteyshenkilöille. Ylläpito tapahtuu Oma riista -verkkopalvelussa.

Kaikki seuran jäsenet näkevät paikkapisteet sekä verkkopalvelussa että Oma riista -mobiilisovelluksessa. Riittää, että valitsee kartoista sen alueen, johon pisteet on liitetty. Pisteitä on myös mahdollista suodattaa, eli valita kerralla näytettäväksi vain vaikkapa passipaikat.

Pisteiden avulla saadaan jaettua tietoa metsästysalueen kartalla kaikista halutuista asioista.

Neljä erilaista pistettä

Oma Riistan paikkapistevaihtoehdot ovat

  1. Passipaikka
  2. Nuolukivi
  3. Ruokintapaikka
  4. Muu

Pisteitä voi määritellä kartalle joko yksitellen tai useampien pisteiden ketjuna. Jokainen paikkapiste saa yksilöllisen numeron, joten niiden erottaminen toisistaan on helppoa. Kullekin paikkapisteelle voi antaa nimen ja tekstimuotoisen kuvauksen.

Hyödynnettävissä myös esimerkiksi koiratutkissa

Tiedot saa irrotettua Oma riista -palvelusta .xls tai .gpx -muotoisena, jolloin niitä voidaan käyttää myös muissa sovelluksissa. Lisäksi Suomen riistakeskus tarjoaa Oma riista -yhteensopiva rajapinnan, josta voi hakea alueen tunnuksella joko pelkän alueen tai alueen ja siihen liitetyt paikkapisteet. Tämä tarjoaa kaupallisten toimijoiden sovelluksille, kuten koiratutkaohjelmille, mahdollisuuden näyttää paikkapisteitä. Rajapinnan kuvaus löytyy riista.fi/avoindata -sivuilta.

Lisätietoa

  • Oma riista neuvonta: puh 029 431 2111 tai oma@riista.fi
  • Metsästäjä-lehti 1/2022 (ilmestyy tammikuussa)

Jos haluat osallistua koulutukseen

Laita alla oleva linkki talteen ja naksauta sitä noin 15 minuuttia ennen koulutuksen alkua.

Osallistu 9.12.2021 klo 18-19 järjestettävään koulutukseen napsauttamalla tästä

Osallistu 16.12.2021 klo 15-16 järjestettävään koulutukseen napsauttamalla tästä

Oma riista

on Suomen riistakeskuksen ylläpitämä palvelu, jolla on yli 200 000 käyttäjää.