Koronatilanne vaikuttaa aselupien käsittelyyn

Metsästäjiä on tapana muistuttaa aselupien hakemisesta riittävän ajoissa keväällä, jotta metsästäjä ehtii saada luvan poliisilta, hankkia aseen ja harjoitella sillä riittävästi ennen metsästyskautta. Tänä keväänä asiat ovat toisin koronatilanteen vuoksi.

Julkaistu15.4.2020

Nyt yleisenä ohjeena on, että epidemian aikana kaikkea liikkumista julkisilla paikoilla kannattaa välttää. Tämä tarkoittaa myös asiointia poliisilaitoksilla, ellei se ole aivan välttämätöntä.

– Pyydämme metsästäjiltä malttia aselupien hakuun. Toisaalta oman aseensa tunteminen ja ampumaharjoittelu ovat metsästyksessä oleellisia taitoja, joille on varattava riittävästi aikaa ennen metsälle lähtemistä, sanoo viestintäsuunnittelija Tero Kuitunen Suomen riistakeskukselta.

Jos hakemus on pakko jättää epidemian aikana

Hakemuksen voi jättää mille tahansa poliisilaitokselle. Kannattaa ehdottomasti varata aika, eikä mennä laitokselle jonottomaan, vaikka sekin mahdollisuus olisi tarjolla.

Osa laitoksista tarjoaa riskiryhmään kuuluville palveluaikoja poikkeavina aukioloaikoina. Parhaat tiedot asioinnista saa paikallisen poliisilaitoksen nettisivuilta tai puhelinpalvelusta.

Kun hakemus on jätetty

Poliisin resursseja on epidemian aikana kohdennettu hallituksen linjausten mukaisesti, joten kannattaa varautua pitkiin odotusaikoihin.