Hirvieläimistä ja villisioista tarjolla etäkoulutuksia

Kasvaneet metsäkauris- ja valkohäntäpeurakannat sekä villisiat kiinnostavat yhä useampaa metsästäjää. Näihin lajeihin keskittyvää koulutusta tarjotaan nyt etäyhteyksillä.

Julkaistu7.5.2020

Koronarajoituksien rajoittaessa vielä fyysisiä kokoontumisia osa Suomen riistakeskuksen tarjoamista koulutuksista järjestetään etäkursseina. Toukokuun aikana pidetään muun muassa Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan sekä Etelä-ja Pohjois-Savon olosuhteisiin räätälöityjä koulutuksia hirveä pienemmistä sorkkaeläimistä. Itä- ja Keski-Suomen alueet ovat näiden riistaeläinten osalta kehittyvän kannan aluetta.

Koulutusta on kolmena iltana. Koulutukset alkavat 12.5. metsäkauriin biologialla ja metsästyksellä. Seuraavat aiheet ovat villisika 19.5. ja valkohäntäpeura 26.5. Lisäksi kesäkuun alkupuolella järjestetään Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla villisikaan, valkohäntäpeuraan ja metsäkauriiseen liittyviä koulutuksia. Kaikki koulutukset ovat suunnattu ensisijaisesti kyseisen alueen metsästäjille.

Koulutukset löytyvät tapahtumahausta

Koulutuksia voi hakea riista.fi-sivujen tapahtumahakua käyttämällä. Koulutuksista tiedotetaan lisäksi Oma riistan kautta. Etäkoulutuksiin osallistuminen on tehty vaivattomaksi: Osallistumiseen tarvitaan vain tietokone tai mobiililaite sekä toimiva internetyhteys. Voit katsoa osallistumisesta ohjevideon täältä. Koulutuksiin on pääsääntöisesti vapaa pääsy, eikä ilmoittautumista tarvita. Osallistumismäärä on rajattu noin 200 henkeen.

Hirvieläimiin liittyvät koulutukset ovat osa Suomen riistakeskuksen hirvitalousaluetoiminnan kehittämishanketta.