Ruoka

Graavattu hirvenliha

Teksti Michael Björklund  kuva Linus Lindholm

Julkaistu8.9.2025

Vanhan hirvilehmän ulkofileestä tulee graavattuna järjettömän hyvää. Lihan väri on hieno, koostumus mehevä ja sokeri antaa sille hyvän maun. Graavattu liha on yksinkertaisesti suussa sulavaa.

1 kg puhdistettua hirven ulkofileetä
½ dl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl karkeaksi jauhettua mustapippuria
2 rkl karkeaksi murskattuja katajanmarjoja
2 rkl omenabrandya
1 rosmariininoksa
2 nippua timjamia

artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen Metsästäjä-lehden lukijatutkimus 2025 artikkeli jatkuu

Puhdista liha ja leikkaa filee pituussuunnassa. Sekoita suola, sokeri, mustapippuri ja katajanmarjat. Hiero mausteseos fileisiin. Laita liha ja loput mausteseoksesta muovipussiin. Lisää joukkoon omenabrandy, timjami ja rosmariini. Sulje pussi.

Graavaus käynnistyy, kun annat lihapussin seistä huoneenlämmössä 6–7 tuntia. Siirrä sen jälkeen liha jääkaappiin ja käännä se vähintään kerran päivässä.

Graavattu liha on valmista 4–6 päivän kuluttua. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi.

Mitä yleensä valmistat hirvenlihasta? Kerro kommenteissa mieluisimmat arkiruokasi riistasta! 

Subscribe
Notify of
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Metsästäjälehti
Yksityisyyden yleiskatsaus

Käytämme evästeitä (cookie) palvelun käytön tilastointiin ja kieliasetuksen valinnan säilyttämiseen.