Graavattu hirvenliha
Julkaistu8.9.2025Vanhan hirvilehmän ulkofileestä tulee graavattuna järjettömän hyvää. Lihan väri on hieno, koostumus mehevä ja sokeri antaa sille hyvän maun. Graavattu liha on yksinkertaisesti suussa sulavaa.
1 kg puhdistettua hirven ulkofileetä
½ dl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl karkeaksi jauhettua mustapippuria
2 rkl karkeaksi murskattuja katajanmarjoja
2 rkl omenabrandya
1 rosmariininoksa
2 nippua timjamia
Puhdista liha ja leikkaa filee pituussuunnassa. Sekoita suola, sokeri, mustapippuri ja katajanmarjat. Hiero mausteseos fileisiin. Laita liha ja loput mausteseoksesta muovipussiin. Lisää joukkoon omenabrandy, timjami ja rosmariini. Sulje pussi.
Graavaus käynnistyy, kun annat lihapussin seistä huoneenlämmössä 6–7 tuntia. Siirrä sen jälkeen liha jääkaappiin ja käännä se vähintään kerran päivässä.
Graavattu liha on valmista 4–6 päivän kuluttua. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi.
Mitä yleensä valmistat hirvenlihasta? Kerro kommenteissa mieluisimmat arkiruokasi riistasta!