Ruoka

Glaseeratut metsäkauriinpotkat

Teksti Michael Björklund  kuva Linus Lindholm

Julkaistu8.9.2025

Mureat kauriinpotkat muuttuvat vielä hiukan maukkaammiksi, kun niiden pintaan sivelee makeaa, valkosipulista glaseerauskastiketta. Tästä saa suuren luokan herkkupäivällisen.

8 metsäkauriin potkaa (luista etu- tai takapotkaa)

artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen Metsästäjä-lehden lukijatutkimus 2025 artikkeli jatkuu

Makea valkosipuli­-glaseerauskastike:

2 tl dijonsinappia

2 rkl soijakastiketta

2 rkl teriyakikastiketta

4 rkl chilikastiketta

2 rkl siirappia

1 dl öljyä

2 rkl hienonnettua valkosipulia

Keitä kauriinpotkia runsaassa vedessä noin tunnin ajan. Säädä uuni kuumenemaan 180 asteeseen. 

Valmista glaseerauskastike mittaamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräyttämällä ne tasaiseksi kastikkeeksi.

Kun metsäkauriinliha on kypsää, nosta potkat vedestä. Sivele glaseerauskastike lihanpalojen pintaan.

Kypsennä lihaa uunissa noin 20 minuutin ajan. Valele lihaa noin viiden minuutin välein glaseerauskastikkeella.

Mitä yleensä valmistat peuranlihasta? Kerro kommenteissa mieluisimmat arkiruokasi riistasta! 

Subscribe
Notify of
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Metsästäjälehti
Yksityisyyden yleiskatsaus

Käytämme evästeitä (cookie) palvelun käytön tilastointiin ja kieliasetuksen valinnan säilyttämiseen.