Kysymyksiä lupahallinnosta

Miksi hirvilupien maksaminen on tehty niin vaikeaksi?

Kuva Asko Hämäläinen

Julkaistu6.9.2024

Kun eri henkilöt hoitavat maksut ja tilien hoidon, niin ei voida käyttää maksuun ohjelmassa olevaa ”maksa” toimintoa. Joudutaan aina erikseen pyytämään sähköpostiin lasku kaatomaksuista. Verkkopankissa ei voi valita seuran tiliä maksuun. Hirvilupia maksettaessa heittää suoraan luvanhakijan henkilökohtaiselle tilille eikä voi valita hakijan käytössä olevaa seuran tiliä, jolla nimellä lupa on haettu, vaan on maksettava omalta tililtä ja sitten summa siirrettävä seuran tililtä omalle tilille.

 


VASTAUS:

Ongelma saattaa johtua käytetystä pankista, ei Oma riista -palvelusta: Jos verkkopankkiin on kirjautuneena henkilönä, voi olla, etteivät seuran tilit näy, vaikka henkilöllä olisi käyttöoikeus niihin. Samoin seuran tileiltä täytyy olla sallittuna verkkokauppaostaminen.

Mikäli luvanhakija ei ole seuran tilinkäyttöoikeudellinen, sihteerin tai muun tilin käyttäjän saa lisättyä Oma riistassa metsästäjänumerolla luvan hallintanäkymään oikeasta yläkulmasta ”Muokkaa luvan pääkäyttäjiä”.

 Aina on myös mahdollista pyytää käyttöön käsittelymaksun tai kaatomaksujen lomake paperisena tai PDF-muotoisena osoitteesta lupahallinto.kirjaamo@riista.fi.

Lisää samasta aiheesta