Ruoka

Metsäkauriin­kylkirulla

Teksti Michael Björklund  Kuva Linus Lindholm

Julkaistu11.7.2025

Metsäkauriinkylkeä ei saa helposti käsiinsä, sillä riistalaukaus usein rikkoo lihan. Jos onnekkaasti saat haltuusi kokonaisen kyljen, siitä voi valmistaa
oivallista tarjottavaa.

1 metsäkauriinkylki
3 dl hienonnettua keltasipulia
6 valkosipulinkynttä
voita paistamiseen
suolaa ja pippuria
½ valkosipuli
rosmariinia
timjamia
paistinarua

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet ja ruskista ne voissa paistinpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Levitä ja avaa metsäkauriinkylki ja lisää sen päälle paistettu sipuliseos. Kääri liha rullalle, sido se paistinarulla ja kääri ympärille kaksinkertainen alumiinifolio käärekarkin tavoin. Työnnä rullaan paistolämpömittari ja kypsennä uunissa 120 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on 80 astetta.

Ota rulla uunista ja anna sen jäähtyä hieman. Kääri rullan päälle lisää alumiinifoliota, jotta siitä tulee tukeva. Siirrä foliopaketti jääkaappiin ja jäähdytä kylmäksi.

Irrota folio ja leikkaa irti paistinaru. Ruskista valkosipulinpuolikas ja yrtit voin kera paistinpannulla ja siirrä liharulla paistumaan niiden päälle. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja tarjoile.

Voit valmistaa metsäkauriinkyljen myös etukäteen. Ennen tarjoilua sitä lämmitetään 100-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Lisää samasta aiheesta