SusiLIFE etsii testaajia metsästyskoirien susisuojaliiveille

SusiLIFE-hanke etsii metsästyskoiria ohjaajineen testaamaan susisuojaliivejä. Kokeilulla kerätään kokemuksia liivin käytöstä Suomen olosuhteissa.

Kuva: Mari Tikkunen
Julkaistu23.5.2024

Suojaliivit on suunniteltu ehkäisemään susien ja villisikojen metsästyskoirille aiheuttamia vahinkoja. Ruotsissa suojaliiveistä saadut kokemukset ovat olleet positiivisia. Kovasta materiaalista valmistettuja, teräspiikeillä varustettuja liivejä käyttäneille koirille on sattunut vähän suden aiheuttamia vahinkoja, ja koira on yleensä selvinnyt tilanteesta. Suomessa aiheesta on vähän kokemuksia ja koottua tietoa. SusiLIFE-hankkeen kokeilussa kerätään metsästäviltä koirakoilta kokemuksia suojaliivien käyttöominaisuuksista ja näkemyksiä liivien kehittämistarpeista.

Testaajiksi etsitään aktiivisia metsästyskoirakoita. Kokeilussa ei ole tarkoitus altistaa koiria vaaraan. Tavoitteena on kerätä kokemuksia siitä, miten suojaliivit soveltuvat metsästyskoirien käyttöön suomalaisissa maastoissa ja metsästysmuodoissa.

Kokeilussa käytettävät, teräspiikeillä varustetut suojaliivimallit ovat valikoituneet testaukseen Ruotsissa suojaliivien käytöstä saatujen kokemusten perusteella. Osallistujat voivat kokeilun päätyttyä lunastaa testiliivit käyttöönsä 20 prosentilla liivin hinnasta.

Hakuaika päättyy 16.6.2024. Kokeiluun mukaan pääsevät koirakot valitaan kesäkuun 2024 aikana. Kokeilu kestää 20.8.2024–28.2.2025.

Lisätietoa ja osallistumislomake (surveypal.com)

Lisää tietoa hankkeesta (susilife.fi)