Pönttöpäivä Metsästysmuseolla 18.3.2023

Pönttöaihioita on varattu yli tuhat kappaletta.

Suomen Metsästysmuseo/Ilja Koivisto.
Julkaistu10.3.2023

Muutaman vuoden tauolla ollut Pönttöpäivä-tapahtuma järjestetään jälleen Suomen Metsästysmuseolla lauantaina 18.3. klo 10-14. Pönttöpäivänä vierailijat voivat naulata museon piha-alueella itselleen linnunpöntön tai viedä lautapaketin kotiin nikkaroitavaksi.

Pönttötarpeet ovat ilmaisia

Tapahtuma on avoin kaikille ja pönttöjä jaetaan yksi per henkilö niin kauan kuin tavaraa riittää. Riihimäen partiolaiset ovat sahanneet ja poranneet pönttötarpeet etukäteen, joten pöntön kokoaminen on naulailua vaille valmis. Koko perheen tapahtuma on yleensä vetänyt museon puistoon runsaasti ihmisiä. Partiolippukuntien Riihimäen Erätyttöjen ja Eräpoikien tuki ry myy grillimakkaraa ja kahvia pöntönrakentajille.

Suomen Metsästäjäliiton lintuvesiasiantuntija tulee paikalle esittelemään sorsien keinopesien tekoa ja päivän aikana Metsästysmuseon näyttelyihin pääsee tutustumaan puoleen hintaan. Pöntön rakennuksessa opastavat Birdlife Kanta-Hämeen vapaaehtoiset.

Perinteikäs tapahtuma

Pönttöpäivä oli alunperin riihimäkeläisen Paloheimo Oy:n perinne, jossa kaupunkilaisille jaettiin pönttötarpeita sahan varastosta. Keväällä 2010 Suomen Metsästysmuseo herätti tapahtuman uudelleen henkiin yhteistyössä Versowood Oy:n kanssa.