Harsadel med honung och råraka
Publicerad7.3.2025Jag ber att få gratulera ifall du har privilegiet att komma över en harsadel. Det här är en lyxvara som är få förunnad. Genom att kombinera haren med honung uppstår en blommighet som jag gillar.
4 harsadlar
smör
½ vitlök
rosmarin
3 msk honung
salt och peppar
Gnid in sadlarna med salt och peppar. Bryn köttet i stekpannan tillsammans med vitlök och rosmarin.
Lägg köttet på en plåt och ringla över honung. Baka harsadeln i ugnen i 100 grader tills innertemperaturen är 60 grader.
Ta ut köttet och servera med råraka, svampsås och en god gelé.
Råraka

4 portioner
Potatis, salt och en klick smör är allt som behövs. Resultatet är en frasig, gyllenbrun råraka. Men kom ihåg att använda en stekpanna som tål ugnsvärme. Själv föredrar jag en rejäl gjutjärnspanna.
500 g potatis
salt och peppar
smör
Skala potatisen och riv den fint. Krydda med salt och peppar. Smält en klick smör i stekpannan och låt smöret bli gyllenbrunt.
Lägg riven potatis i stekpannan och platta ut potatisen tills rårakan är ungefär en centimeter tjock. Stek rårakan så att den är gyllenbrun. Baka den i ugnen i 170 grader i 15 minuter.
Ta stekpannan ur ugnen och stjälp upp rårakan på en tallrik.Sätt stekpannan på spisen, lägg tillbaka rårakan i stekpannan och stek den andra sidan. När rårakan har fått en fin färg ställer du in stekpannan i ugnen igen i cirka 15 minuter.
Ta ut och servera.