Ruoka

Villisikapaisti

Teksti Michael Björklund  kuva Linus Lindholm

Julkaistu8.11.2024

Alkuunsa en ollut lainkaan ihastunut villisian makuun. Maistamani liha oli peräisin vanhoista karjuista, enkä pitänyt sen mausta tai koostumuksesta. Nyt mielipiteeni on muuttunut. Villisika on hyvää ja inkivääriin yhdistettynä herkullista.

 

2–3 kg villisianpaistia

2 rkl jauhettua inkivääriä

0,5 valkosipuli

rosmariinia

timjamia

suolaa ja pippuria

 

Hiero lihan pintaan suolaa, pippuria ja jauhettua inkivääriä. Ruskista liha voin kera paistinpannussa puolikkaan valkosipulin sekä timjamin- ja rosmariininoksien kanssa.

Inkivääri palaa helposti, joten ole varovainen paistovaiheessa. Kypsennä paistia 80-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta. Tarjoile maa-artisokkaleivonnaisen ja punaviinikastikkeen kera.

 


 

Maa-artisokka­leivonnainen

 

600 g kuorittuja perunoita

kirkastettua voita paistamista varten

200 g kuorittua ja kuutioitua maa-artisokkaa

30 g voita

2 rkl kermaa

suolaa

valkopippuria myllystä

 

Raasta neljä perunaa ja paista ne kirkastetussa voissa kahdeksi ohueksi kullanruskeaksi röstikakuksi. Laita sivuun.

Keitä maa-artisokka pehmeäksi. Keitä loput perunat pehmeiksi ja valuta ne. Anna höyrystyä liedellä.

Soseuta perunat ja lisää voi ja kerma sekä keitetty maa-artisokka. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Aseta röstikakku jousivuokaan niin, että paistopinta on alaspäin. Levitä perunaseos päälle ja aseta toinen röstikakku päälle paistopinta ylöspäin ja paina yhteen. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se sitten paloiksi.

Kuumenna kakkua tarjoilua varten uunissa 150 asteessa noin 10 minuuttia.

Lisää samasta aiheesta