Hirvipaisti kermakastikkeessa
Julkaistu7.3.2025Mehukas linnapaisti on loistava valinta sunnuntaiaterialle. Ruoka maistuu entistä herkullisemmalta, kun valmistat kastikkeen keitinliemestä.
800 g hirvipaistia
1 tl suolaa
2 keltasipulia
2 omenaa
10 maustepippuria
1 porkkana
4 laakerinlehteä
5 anjovisfileetä
1 nippu timjamia
5 dl kermaa
2 rkl maizenaa
2 rkl mustaviinimarjahyytelöä
suolaa ja pippuria
Hiero hirvipaistiin suolaa ja pippuria. Ruskista lihaa suuressa kattilassa.
Kuori sipulit ja omenat, paloittele ne sitten lohkoiksi. Leikkaa porkkana viipaleiksi. Lisää kattilaan sipulit, omenat, porkkanat, suola, maustepippurit, laakerinlehdet, anjovisfileet ja timjami. Kaada päälle vettä sen verran, että liha ja vihannekset peittyvät.
Anna kiehua kannen alla noin 1 ½ tuntia. Keittoaika riippuu siitä, mitä hirvenosaa valmistat. Liha on valmista, kun veitsi tai tikku uppoaa lihaan helposti.
Nosta hirvenliha kattilasta. Keitä lihalientä kokoon, kunnes nesteen määrä on puolittunut. Kaada joukkoon kerma. Jos haluat tehdä kastikkeesta paksua, suurusta se maizenalla.
Mausta kastike mustaviinimarjahyytelöllä, suolalla ja pippurilla.
Sekoita kastike sauvasekoittimella ja siivilöi se.
Leikkaa hirvenliha siivuiksi, ja kaada kastike lihan päälle. Tarjoile hyytelön, puolukkasurvoksen ja omenaviipaleiden kanssa.