Ruoka

Juustoiset riistajauhelihapihvit ja paahdetut palsternakat

Julkaistu30.6.2023

Vuonna 2023 Metsästäjä-lehden lukijoille herkut valmistaa Micke Björklund.


 

Juustoiset riistajauhelihapihvit

4 annosta

 

Riistajauheliha on kuivaa, joten se kaipaa tuekseen rasvaa. Jotta pihveistä tulee mehukkaita, minä sekoitan taikinaan porsaan jauhelihaa. Se myös miedontaa riistan makua.

 

500 g riistajauhelihaa

500 g porsaan jauhelihaa

2 dl korppujauhoja

1 dl kermaa

5 dl vettä

1 dl hienonnettua keltasipulia

2 rkl sinappia

1 rkl kasvisliemijauhetta

2 dl juustoraastetta

½ dl persiljaa

½ dl hienonnettua tuoretta timjamia

suolaa ja pippuria

voita paistamiseen

 

Hienonna sipuli ja timjami. Raasta juusto. Sekoita kulhossa korppujauhot, kerma ja vesi. Lisää korppujauhoseokseen kaikki ainekset lihaa lukuun ottamatta. Sekoita lopuksi joukkoon liha. Muotoile jauhelihasta haluamasi kokoisia pihvejä. Paista pihvit voissa paistinpannulla.

 

 


Paahdetut palsternakat

Palsternakoissa on makeutta, joka sopii hyvin yhteen riistanlihan kanssa. Valkosipuli, timjami ja rosmariini maustavat paahdetut palsternakat herkullisiksi.

 

4 kohtuullisen isoa palsternakkaa

1 kokonainen valkosipuli

1 nippu timjamia

2 rosmariininoksaa

suolaa ja pippuria

50 g voita

 

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Kuori palsternakat ja leikkaa pois tyvi ja kärki. Halkaise palsternakat pituussuunnassa ja paloittele ne kuuteen osaan. Puolita valkosipuli. Laita palsternakkapalat uunivuokaan yhdessä valkosipulin, timjamin, rosmariinin, voin, suolan ja pippurin kanssa. Paista uunissa 15 minuuttia.