Juustoiset riistajauhelihapihvit ja paahdetut palsternakat
Julkaistu30.6.2023Vuonna 2023 Metsästäjä-lehden lukijoille herkut valmistaa Micke Björklund.
Juustoiset riistajauhelihapihvit
4 annosta
Riistajauheliha on kuivaa, joten se kaipaa tuekseen rasvaa. Jotta pihveistä tulee mehukkaita, minä sekoitan taikinaan porsaan jauhelihaa. Se myös miedontaa riistan makua.
500 g riistajauhelihaa
500 g porsaan jauhelihaa
2 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
5 dl vettä
1 dl hienonnettua keltasipulia
2 rkl sinappia
1 rkl kasvisliemijauhetta
2 dl juustoraastetta
½ dl persiljaa
½ dl hienonnettua tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria
voita paistamiseen
Hienonna sipuli ja timjami. Raasta juusto. Sekoita kulhossa korppujauhot, kerma ja vesi. Lisää korppujauhoseokseen kaikki ainekset lihaa lukuun ottamatta. Sekoita lopuksi joukkoon liha. Muotoile jauhelihasta haluamasi kokoisia pihvejä. Paista pihvit voissa paistinpannulla.
Paahdetut palsternakat
Palsternakoissa on makeutta, joka sopii hyvin yhteen riistanlihan kanssa. Valkosipuli, timjami ja rosmariini maustavat paahdetut palsternakat herkullisiksi.
4 kohtuullisen isoa palsternakkaa
1 kokonainen valkosipuli
1 nippu timjamia
2 rosmariininoksaa
suolaa ja pippuria
50 g voita
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Kuori palsternakat ja leikkaa pois tyvi ja kärki. Halkaise palsternakat pituussuunnassa ja paloittele ne kuuteen osaan. Puolita valkosipuli. Laita palsternakkapalat uunivuokaan yhdessä valkosipulin, timjamin, rosmariinin, voin, suolan ja pippurin kanssa. Paista uunissa 15 minuuttia.